Šis vieglais un gaisīgais deserts ir lieliski piemērots karstām vasaras dienām. Papildu pluss – tajā nav izmantots neviens grams miltu.
Deserta pagatavošanai nepieciešamas vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas, un tā recepte ir tik vienkārša, ka ar to viegli tiks galā pat tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes.
Viena no pamatsastāvdaļām šajā receptē ir jogurts – tajā esošais dabīgais skābums uzlabo garšu līdzsvaru, padarot kūku ne tikai saldu, bet arī nedaudz atsvaidzinošu. Tas palīdz izcelt citas sastāvdaļas.
Lasi arī: Slepenais veids, kā taupīt akumulatoru operētājsistēmās Android un iOS
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Deserta pagatavošana
Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.
Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu. Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā.
Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- No 1. jūlija, elektroenerģijas rēķinos parādīsies divas jaunas izmaksu pozīcijas – vai tas nozīmē, ka būs jāmaksā vairākby Sandra Vīgante
- Ja ieliksiet dēlam tādu vārdu, viņš izaugs par staltu vīrieti: 13 seni vīriešu vārdi, kuru nozīme ir “drosmīgs”by Laura Andersone
- 21. jūnijs – Saulgriežu diena: jāvalkā dzeltens apģērbs un jāpeldas, bet saulriets tumšās krāsās paredz bīstamas lietasby Laura Andersone